×
Home Nieuws Livescore

Telegraaf chef kritisch: Ajax spel onder Farioli teleurstellend

Telegraaf chef kritisch: Ajax spel onder Farioli teleurstellend
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 19 augustus 2024 07:32 uur

De kritiek op het spel van Ajax onder Francesco Farioli blijft aanhouden, met Valentijn Driessen als een van de prominentste stemmen die zijn ongenoegen uit. Als chef voetbal bij De Telegraaf is Driessen duidelijk niet onder de indruk van de prestaties van de Amsterdamse club onder de Italiaanse trainer. Volgens hem is er weinig tot geen vooruitgang te bespeuren in vergelijking met het vorige seizoen, wat de vraag doet rijzen of de keuze voor Farioli als hoofdcoach wel de juiste was.

Driessen, bekend om zijn scherpe analyses en onverbloemde mening, uitte zijn zorgen over de koers die Ajax momenteel vaart onder Farioli. De resultaten op het veld en het vertoonde spel hebben volgens hem nog niet het niveau bereikt dat van een topclub als Ajax verwacht mag worden. De chef voetbal benadrukt dat de lat hoog ligt voor de club en dat er dringend verbetering nodig is om aan de verwachtingen te voldoen.

Met de aanstelling van Farioli als hoofdtrainer heeft Ajax een gok genomen, zo stelt Driessen. De Italiaan, die relatief onbekend was in de Nederlandse voetbalwereld voordat hij bij Ajax aan de slag ging, heeft volgens de chef voetbal nog niet kunnen overtuigen met zijn aanpak en tactiek. Driessen roept dan ook op tot kritische reflectie binnen de club en vraagt zich af of Farioli wel de juiste man is om Ajax naar successen te leiden in het huidige seizoen.