×
Home Nieuws Livescore

Van Hanegem bekritiseert Farioli's voorzichtige roulatiebeleid bij Ajax

Van Hanegem bekritiseert Farioli's voorzichtige roulatiebeleid bij Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 18 augustus 2024 22:24 uur

Voormalig voetbalicoon Willem van Hanegem uit scherpe kritiek op het roulatiebeleid van Ajax-trainer Francesco Farioli. De Italiaanse coach lijkt terughoudend te zijn in het opstellen van de Oranje-internationals die afgelopen zomer actief waren op het EK. Van Hanegem, bijgenaamd De Kromme, noemt deze aanpak een opmerkelijke gang van zaken.

In een recent interview benadrukte Van Hanegem zijn ongenoegen over de voorzichtige benadering van Farioli. De oud-voetballer, die zelf bekend stond om zijn gedurfde spel, vindt dat de Ajax-trainer meer vertrouwen moet tonen in de fitheid en kwaliteiten van de internationals. Volgens Van Hanegem is het belangrijk om spelers snel weer in te passen na een groot toernooi, om zo de teamdynamiek en prestaties op peil te houden.

De uitspraken van Van Hanegem hebben voor de nodige opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld. Supporters en analisten zijn verdeeld over de kwestie, waarbij sommigen de visie van De Kromme steunen en anderen juist begrip tonen voor de voorzichtige aanpak van Farioli. Het lijkt erop dat deze discussie nog wel even zal voortduren, terwijl Ajax en de trainer zelf zich blijven focussen op het behalen van sportieve successen.