×
Home Nieuws Livescore

Farioli verdedigt omstreden opstelling Ajax tegen NAC Breda.

Farioli verdedigt omstreden opstelling Ajax tegen NAC Breda.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 18 augustus 2024 19:48 uur

In een opmerkelijke zet heeft Francesco Farioli, de coach van Ajax, geweigerd toe te geven dat hij een fout heeft gemaakt door de basisopstelling van zijn team drastisch te veranderen in de wedstrijd tegen NAC Breda. De 35-jarige Italiaanse trainer verraste vriend en vijand door maar liefst acht nieuwe namen op te stellen in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Panathinaikos.

De onconventionele keuze van Farioli om te 'pokeren' met de opstelling van Ajax heeft tot verdeelde reacties geleid onder fans en analisten. Terwijl sommigen de moed van de coach prijzen om zo'n gedurfde zet te maken, zijn anderen kritisch over de impact die deze beslissing heeft gehad op het spel van het team.

Ondanks de verdeeldheid blijft Farioli standvastig en weigert hij zijn keuze te betreuren. De coach lijkt vastbesloten om zijn eigen koers te varen en vertrouwt op zijn spelers om de uitdaging aan te gaan. Het is nu afwachten hoe deze gewaagde zet van Farioli zal uitpakken voor Ajax in de komende wedstrijden.