×
Home Nieuws Livescore

Priske experimenteert met 4-3-3 systeem bij Feyenoord

Priske experimenteert met 4-3-3 systeem bij Feyenoord
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 18 augustus 2024 19:16 uur

Brian Priske, de trainer van Feyenoord, heeft tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-5) een opvallende tactische switch gemaakt. De Deense coach koos ervoor om af te stappen van zijn gebruikelijke 3-4-3-systeem en in plaats daarvan over te stappen naar een 4-3-3-opstelling. Dit was een verrassende zet van Priske, die hiermee teruggreep naar de speelwijze die eerder succesvol was onder voorganger Arne Slot in Rotterdam-Zuid.

De keuze van Priske voor het 4-3-3-systeem bleek effectief te zijn tegen PEC Zwolle, aangezien Feyenoord de wedstrijd met overtuigende cijfers wist te winnen. De spelers leken goed te gedijen in de nieuwe opstelling en wisten het net regelmatig te vinden. Dit resulteerde in een belangrijke overwinning voor de Rotterdamse club, die hiermee aantoonde dat het team flexibel kan omgaan met verschillende tactieken.

Ondanks het succes van de 4-3-3-opstelling tegen PEC Zwolle, benadrukt Priske dat deze switch niet definitief is. De trainer houdt alle opties open en zal per wedstrijd bekijken welk systeem het beste past bij de tegenstander en de spelers die hij tot zijn beschikking heeft. Met deze flexibele benadering hoopt Priske de prestaties van Feyenoord verder te verbeteren en de club naar successen te leiden in zowel de nationale competitie als in Europa.