×
Home Nieuws Livescore

Mark Flekken opgelucht na nipte zege Oranje op Ierland

Mark Flekken opgelucht na nipte zege Oranje op Ierland
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 11 september 2023 00:08 uur

Mark Flekken opgelucht na spannende overwinning van het Nederlandse elftal op Ierland

Na de zenuwslopende wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Ierland, kon doelman Mark Flekken eindelijk opgelucht ademhalen. Hij erkent dat hij een moeilijke start had in Dublin.

Flekken maakte al snel een cruciale fout in de opbouw door Frenkie de Jong in een lastige positie aan te spelen. Dit gaf de Ieren meteen een grote kans. "De wedstrijd begon niet bepaald soepel", reageert de Limburger bij de NOS. "Ik had die pass niet moeten spelen. Hoewel de situatie nog wel verdedigd werd, resulteerde dit in een hoekschop. Uit die hoekschop volgde een ongelukkige handsbal, waardoor we al heel vroeg in de wedstrijd, die van groot belang was, met 1-0 achterstonden. Dan loop je meteen achter de feiten aan."

Voor Flekken was dit een bittere pil om te slikken. "Ja, natuurlijk. Je stelt je het begin van zo'n wedstrijd heel anders voor. Maar je moet ermee dealen. Helaas speelde ik die bal in plaats van hem gewoon het stadion uit te schieten." Het was een les voor de rest van de wedstrijd. "Als je zo'n wedstrijd begint, voel je je natuurlijk meteen niet lekker in je vel. Daarom moet ik toegeven dat ik op bepaalde momenten voor meer zekerheid ben gegaan door ballen weg te stompen die ik eigenlijk had kunnen vangen. Je probeert gewoon te overleven in zo'n wedstrijd."

"Ierland heeft het ons behoorlijk lastig gemaakt. Dan moet je proberen daarmee om te gaan, op zoek naar oplossingen. Helaas vond ik die in de eerste helft niet", vervolgt de zelfkritische Flekken. "Hoewel het niet makkelijk is voor een keeper, moet je toch doorgaan. Gelukkig hebben we het als team overleefd, een veel betere tweede helft gespeeld en de drie punten mee naar huis genomen."