×
Home Nieuws Livescore

Van Dijk trots op Oranje na moeizame overwinning op Ierland

Van Dijk trots op Oranje na moeizame overwinning op Ierland
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 23:32 uur

In een exclusief interview met een mysterieuze sportverslaggever deelt een onbekende aanvoerder van het Nederlandse voetbalteam zijn gedachten over de recente EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland, die eindigde in een 1-2 overwinning. Ondanks de moeizame start van de wedstrijd, benadrukt de aanvoerder ook het positieve aspect.

Gevraagd naar de reden achter de moeizame start, antwoordt de verdediger op een duidelijke manier: "Ik denk dat ik gisteren al had aangegeven dat het een uitdagende wedstrijd zou worden, en we waren niet allemaal even scherp in het begin. Dat resulteerde in de eerste 25 minuten in een 1-0 achterstand. Maar we hebben er alles aan gedaan om te winnen, met veel strijd. Daar ben ik trots op, moet ik zeggen. Het ging niet altijd even mooi, maar de passie en strijd die we in de tweede helft hebben getoond, horen ook bij voetbal en dat is niet altijd even gemakkelijk."

De mysterieuze verslaggever confronteert de aanvoerder met de knullige momenten uit de eerste helft. "Ze speelden vol druk op ons", reageert de aanvoerder. "Dan moeten wij natuurlijk op zoek gaan naar de vrije man. Die moet vrijkomen, en pas na 25 minuten vonden we ons ritme en werden we dominanter. Als je zo vroeg in de wedstrijd met 1-0 achterstaat, wordt het lastig. Uiteindelijk hebben we het tij weten te keren en daar ben ik positief over."

"We hebben spelers die in staat zijn om het goed uit te voeren. Vandaag lukte dat in het begin niet, maar een wedstrijd duurt negentig minuten en we hebben het omgedraaid. Een goede overwinning, een goede stap richting het EK en daar draait het om. Ik ben trots op de manier waarop we twee goede overwinningen hebben behaald. Ik ben iemand die altijd naar het positieve kijkt. De trainer zal ons wijzen op verbeterpunten en daar gaan we mee aan de slag, maar na een moeilijke periode in juni zijn zes punten een prestatie waar ik trots op ben."