×
Home Nieuws Livescore

Vaessen betreurt gedrag na rode kaart Zawada RKC

Vaessen betreurt gedrag na rode kaart Zawada RKC
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 18 augustus 2024 00:48 uur

Doelman Etienne Vaessen heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag met betrekking tot de rode kaart die RKC-aanvaller Oskar Zawada ontving tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. Vaessen, die voorheen voor RKC Waalwijk speelde, leidde zijn huidige team naar een 1-2 overwinning op zijn oude club. Na de wedstrijd werd de doelman echter geconfronteerd met een fluitconcert van een deel van het Waalwijkse publiek, wat hem duidelijk raakte.

De 24-jarige Vaessen gaf toe dat zijn reactie op de rode kaart van Zawada niet gepast was en betuigde spijt over zijn gedrag. Ondanks de overwinning en zijn persoonlijke band met RKC, erkende de doelman dat zijn acties na de rode kaart niet in lijn waren met de sportieve normen en waarden die hij nastreeft. Vaessen benadrukte dat hij respect heeft voor zijn voormalige club en dat hij de emoties van het moment beter had moeten beheersen.

Het fluitconcert van een deel van het Waalwijkse publiek na de wedstrijd was een onverwachte wending voor Vaessen, die gehoopt had op een warm welkom bij zijn terugkeer naar het Mandemakers Stadion. Ondanks de negatieve reactie van sommige supporters, blijft de doelman vastbesloten om zich te focussen op zijn prestaties op het veld en zijn professionele gedrag buiten de lijnen. Vaessen hoopt dat zijn excuses worden aanvaard en dat hij kan blijven werken aan zijn sportieve reputatie.