×
Home Nieuws Livescore

Lasse Schöne verlangde naar meer tijd als verdedigende middenvelder.

Lasse Schöne verlangde naar meer tijd als verdedigende middenvelder.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 17 augustus 2024 21:24 uur

Voormalig Ajax-speler Lasse Schöne heeft onthuld dat hij graag meer tijd had doorgebracht in zijn carrière als verdedigende middenvelder. De Deense voetballer werd tijdens zijn periode bij Ajax onder trainer Peter Bosz omgevormd tot een controleur, nadat hij voorheen voornamelijk als nummer 10 en rechtsbuiten speelde.

Schöne, die bekend staat om zijn technische vaardigheden en inzicht op het veld, gaf aan dat hij genoten heeft van zijn rol als controleur, maar dat hij toch een speciale voorkeur heeft voor de positie van verdedigende middenvelder. De Deen gelooft dat zijn kwaliteiten en spelstijl goed zouden passen bij deze positie, waar hij meer defensieve taken kan uitvoeren en tegelijkertijd zijn creativiteit kan benutten.

Hoewel Schöne succesvol was als controleur bij Ajax en belangrijk was voor het team, blijft de wens om meer tijd door te brengen als verdedigende middenvelder in zijn gedachten. De Deen kijkt met trots terug op zijn tijd bij de Amsterdamse club en is dankbaar voor de mogelijkheden die hij heeft gekregen om zich te ontwikkelen als speler.