×
Home Nieuws Livescore

Duitse nationale ploeg vernederd door Japan: Basler haalt uit

Duitse nationale ploeg vernederd door Japan: Basler haalt uit
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 22:48 uur

De teleurstellende prestatie van het Duitse nationale team tegen Japan zorgt voor veel ophef in Duitsland. Zowel Flick als de spelers worden flink bekritiseerd, en voormalig Duits international Mario Basler is niet mild voor Die Mannschaft.

Vooral de spelers moeten het ontgelden bij Basler: "Hoeveel keer heeft Flick de bal aangeraakt? Natuurlijk is de trainer altijd deels verantwoordelijk, maar als je elf spelers hebt die als blinden rondlopen, wat moet je dan als trainer doen?" De voormalige Bayern München-speler maakt zich grote zorgen over het team dat binnenkort in eigen land moet strijden om het Europees Kampioenschap. "Het team van gisteren kan zomaar het basisteam zijn op het EK. Als je die arrogante Emre Can ziet spelen... hij rent rond op het veld en probeert voetbal te spelen dat hij totaal niet beheerst", aldus Basler.

"Marc-André ter Stegen, Leroy Sané en Joshua Kimmich zijn oké. De rest kan naar huis gestuurd worden, die kunnen alleen maar rennen. Wat hebben we gezien van Wirtz? Hij had een assist, dat is belangrijk, als je met 1-4 verliest..." Ook Ilkay Gündogan kan de analist niet bekoren: "Ja, hij heeft de Champions League gewonnen, maar ik heb al vijftien wedstrijden niets van hem gezien in het Duitse elftal."

Deze kritiek van Basler laat zien dat er grote zorgen zijn over de kwaliteit en prestaties van het Duitse team. Het is duidelijk dat er werk aan de winkel is voor Flick en zijn spelers als ze willen schitteren op het aankomende Europees Kampioenschap.