×
Home Nieuws Livescore

Xavi Simons helpt RB Leipzig naar volgende ronde DFB Pokal.

Xavi Simons helpt RB Leipzig naar volgende ronde DFB Pokal.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 17 augustus 2024 19:00 uur

RB Leipzig heeft zich zaterdagavond met overtuiging geplaatst voor de volgende ronde van de DFB Pokal, mede dankzij een sterke prestatie van Xavi Simons. De talentvolle Oranje-international speelde een belangrijke rol in de 1-4 overwinning op RW Essen door zelf een doelpunt te maken.

Simons liet zien waarom hij wordt gezien als een van de grootste Nederlandse voetbaltalenten van dit moment. Met zijn doelpunt gaf hij RB Leipzig de voorsprong en zette hij zijn stempel op de wedstrijd. De supporters waren dan ook lovend over de jonge middenvelder, die met zijn spel en doelpunt indruk maakte op het veld.

De Duitse club kon dankzij de bijdrage van Simons met opgeheven hoofd het veld verlaten na een solide optreden tegen RW Essen. De overwinning betekent dat RB Leipzig doorstoot naar de volgende fase van de DFB Pokal, waar de ploeg hoopt opnieuw te kunnen schitteren en wellicht nog verder te komen in het bekertoernooi. Met Xavi Simons in topvorm lijkt de club in ieder geval goed gewapend voor de uitdagingen die nog zullen volgen.