×
Home Nieuws Livescore

Jaap Stam kiest Virgil van Dijk boven alle anderen

Jaap Stam kiest Virgil van Dijk boven alle anderen
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 17 augustus 2024 16:16 uur

Voormalig topverdediger Jaap Stam heeft zijn bewondering voor Virgil van Dijk laten blijken tijdens een recente verschijning op ESPN. Tijdens een spelletje waarbij hij moest kiezen tussen verschillende centrale verdedigers, bleef Van Dijk voor Stam ongeëvenaard. De Nederlandse coach en voetbalanalist was vol lof over de kwaliteiten van de Liverpool-aanvoerder en plaatste hem boven alle andere genoemde verdedigers.

Stam, die zelf bekend stond om zijn meedogenloze verdediging tijdens zijn spelerscarrière, gaf toe dat hij geen enkele andere centrale verdediger beter vond dan Van Dijk. De complimenten van de voormalige Manchester United en AC Milan-ster tonen aan hoezeer hij onder de indruk is van de kwaliteiten en impact van de Nederlandse international in het hedendaagse voetbal.

Het spel op ESPN bracht echter een verrassende wending toen Stam uiteindelijk voor een dilemma werd gesteld waarbij hij moest kiezen tussen Van Dijk en een andere topverdediger. De spanning steeg toen Stam voor het eerst leek te aarzelen in zijn keuze, wat aangeeft dat zelfs voor een voetbalgrootheid als Jaap Stam de kwaliteiten van Van Dijk niet vanzelfsprekend zijn.