×
Home Nieuws Livescore

PSV experimenteert met nieuwe spelregels tijdens Otten Innovation Cup.

PSV experimenteert met nieuwe spelregels tijdens Otten Innovation Cup.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 17 augustus 2024 13:40 uur

Dit weekend staat bij PSV in het teken van vernieuwing en innovatie, met de Otten Innovation Cup als middelpunt. Tijdens dit jeugdtoernooi zullen er verschillende experimenten met de spelregels plaatsvinden, om zo de ontwikkeling van de jonge talenten te bevorderen. Een opvallende regelwijziging is dat de doelman de bal niet te lang mag vasthouden, waardoor het speltempo hoog gehouden wordt en de nadruk meer op het voetballen zelf komt te liggen.

Naast deze regel over het vasthouden van de bal, zal er ook gewerkt worden met effectieve speeltijd. Dit betekent dat de klok alleen loopt wanneer de bal in het spel is, wat zorgt voor meer dynamiek en spanning in de wedstrijden. Daarnaast wordt de traditionele inworp vervangen door een intrap, wat de snelheid van het spel ten goede moet komen en de spelers uitdaagt om creatiever te zijn in hun spel.

Marcel Brands, de algemeen directeur van PSV, is een groot voorstander van deze innovaties en is van mening dat dergelijke experimenten ook op topniveau hun waarde kunnen bewijzen. Door op jonge leeftijd al met vernieuwende spelregels te werken, worden de spelers beter voorbereid op de eisen van het moderne voetbal en kunnen zij zich sneller aanpassen aan veranderingen in het spel.

De Otten Innovation Cup belooft dus niet alleen een spannend jeugdtoernooi te worden, maar ook een broedplaats voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen binnen het voetbal. PSV zet hiermee een belangrijke stap richting een toekomst waarin innovatie en vernieuwing centraal staan, zowel op jeugdniveau als in het professionele voetbal.