×
Home Nieuws Livescore

Van Hooijdonk en Van der Vaart snoeihard over Nederlands elftal

Van Hooijdonk en Van der Vaart snoeihard over Nederlands elftal
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 22:16 uur

Voormalig voetbaliconen Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn absoluut niet te spreken over de prestaties van het Nederlands elftal tijdens hun wedstrijd in Dublin. Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman begon het team dramatisch en staat het halverwege de wedstrijd op een gelijke stand van 1-1 tegen Ierland.

Oranje kende al snel een tegenslag toen ze een strafschop tegen kregen. "We hebben getuige mogen zijn van de meest rampzalige twee minuten ooit van het Nederlands elftal", oordeelde Van Hooijdonk bij de NOS. "Vanaf het eerste fluitsignaal ging werkelijk alles mis wat er maar mis kon gaan. Een te korte pass van Wieffer, De Ligt die de bal verliest, Flekken die aarzelt en Frenkie die de bal speelt terwijl er een tegenstander op zijn kont zit."

"De handsbal van Van Dijk was ongelukkig, maar dat roep je ook wel over jezelf af. Het past bij het beeld van die eerste twee minuten. Verschrikkelijk", aldus de voormalige spits, die zich ergert aan de houding van Nederland. "Ik vind het ook een beetje arrogantie. Dat je denkt: wij kunnen de Ieren wel even van het kastje naar de muur laten lopen in hun eigen vijf meter."

Ook Van der Vaart is zeer kritisch. "Het was heel, heel onrustig achterin. De Ligt gaf veel foute passes in het begin. Met alle kwaliteiten die we hem toedichten... Maar hij heeft totaal geen ritme en dat heeft hij wel nodig. Hij had ruzie met de bal. De Ligt was zeer teleurstellend, maar eigenlijk speelt heel Nederland niet op topniveau."

Van der Vaart vindt het begrijpelijk dat Wieffer wordt gewisseld. "Hij speelt ook geen geweldige wedstrijd. Hij kwam iets beter in zijn spel, maar heeft al een gele kaart op zak." Volgens de voormalige middenvelder was er één lichtpuntje: Denzel Dumfries. "Hij is onze grote ster. Op dit moment is hij onze beste speler. Hij is overal bij betrokken. Alhoewel ik misschien iets geks zeg, vond ik het eigenlijk geen penalty."