×
Home Nieuws Livescore

Wim Kieft: Ajax beter zonder Weghorst, Brobbey eerste spits

Wim Kieft: Ajax beter zonder Weghorst, Brobbey eerste spits
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 17 augustus 2024 10:16 uur

Voormalig Oranje-international Wim Kieft heeft zijn mening gegeven over de mogelijke komst van Wout Weghorst naar Ajax. Kieft is van mening dat de Amsterdammers beter af zouden zijn zonder de aanvaller van Wolfsburg. In plaats daarvan ziet Kieft Brian Brobbey als de ideale eerste spits voor Ajax. De jonge talentvolle aanvaller wordt door Kieft gezien als de toekomst van de club en hij gelooft dat Brobbey de potentie heeft om uit te groeien tot een topspits.

Kieft is ook van mening dat Chuba Akpom een betere optie zou zijn als tweede spits voor Ajax dan Weghorst. Akpom, die momenteel speelt voor PAOK Saloniki, wordt door Kieft gezien als een speler die goed zou passen in het spel van Ajax. De voormalig spits is onder de indruk van de kwaliteiten van Akpom en denkt dat hij een waardevolle toevoeging zou zijn aan de selectie van de Amsterdammers.

Wout Weghorst wordt al geruime tijd in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Ajax. De spits van Wolfsburg heeft in het verleden laten doorschemeren dat hij open staat voor een terugkeer naar Nederland en Ajax zou een van de clubs zijn die interesse heeft getoond. Echter, met de uitspraken van Kieft lijkt het erop dat niet iedereen overtuigd is van de meerwaarde van Weghorst voor de Amsterdamse club. Het is nu afwachten hoe de directie van Ajax zal reageren op deze opmerkelijke uitspraken van Kieft.