×
Home Nieuws Livescore

Makaay adviseert Brobbey: vind je eigen penalty-routine!

Makaay adviseert Brobbey: vind je eigen penalty-routine!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 16 augustus 2024 23:40 uur

Voormalig topspits Roy Makaay heeft zijn mening gegeven over het strafschoppenprobleem van Brian Brobbey. De jonge aanvaller miste onlangs twee cruciale penalty's tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Panathinaikos. Makaay benadrukt dat het essentieel is voor Brobbey om zijn eigen routine te vinden bij het nemen van strafschoppen.

Tijdens dezelfde penaltyreeks toonde Steven Bergwijn daarentegen zijn koelbloedigheid door tweemaal feilloos raak te schieten. Dit contrast benadrukt volgens Makaay het belang van een persoonlijke aanpak bij het nemen van strafschoppen. De voormalige spits adviseert Brobbey dan ook om te experimenteren en te ontdekken welke aanpak het beste bij hem past om dergelijke cruciale momenten te benutten.

Makaay, die zelf bekend stond om zijn doeltreffendheid vanaf de strafschopstip, gelooft dat het nemen van penalty's voornamelijk draait om zelfvertrouwen en routine. Hij moedigt Brobbey aan om te blijven trainen en te werken aan zijn techniek, maar vooral om zijn eigen stijl te ontwikkelen die hem succes zal brengen in dergelijke situaties. Met de juiste mindset en toewijding kan Brobbey volgens Makaay uitgroeien tot een betrouwbare strafschopnemer voor Ajax en zijn team naar overwinningen leiden.