×
Home Nieuws Livescore

Europa in de ban van Ajax' penalty-epos tegen Panathinaikos

Europa in de ban van Ajax' penalty-epos tegen Panathinaikos
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 16 augustus 2024 12:08 uur

Ajax heeft wereldwijd de aandacht getrokken met hun ongelooflijke penaltyreeks tegen Panathinaikos. De 34 strafschoppen die werden genomen, hebben niet alleen in Nederland en Griekenland voor opschudding gezorgd, maar ook in Spanje, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Voetbalfans over de hele wereld waren in de ban van deze krankzinnige vertoning.

De wedstrijd tussen Ajax en Panathinaikos zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest bizarre penaltyreeksen ooit vertoond op een voetbalveld. De spanning was om te snijden terwijl beide teams bleven scoren en missen, waardoor de strafschoppenserie maar liefst 34 penalties duurde voordat er een winnaar uit de bus kwam.

In Spanje, Engeland, Duitsland en Frankrijk werd er vol verbazing gekeken naar de gebeurtenissen in Amsterdam. Voetbalfans en experts discussieerden over de mentale kracht en technische vaardigheden die nodig waren om zo'n marathon van strafschoppen te doorstaan. De prestatie van zowel Ajax als Panathinaikos zal nog lang worden herinnerd in de internationale voetbalwereld.