×
Home Nieuws Livescore

Vilhena provoceert Ajax-fans met 'ssh'-gebaar na strafschop

Vilhena provoceert Ajax-fans met 'ssh'-gebaar na strafschop
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 16 augustus 2024 11:32 uur

De voormalige Feyenoord-speler Tonny Vilhena heeft tijdens een wedstrijd van Panathinaikos tegen Ajax voor opschudding gezorgd onder een deel van het Ajax-publiek. Vilhena, die een verleden heeft bij de Rotterdamse club, maakte na het benutten van een strafschop een gebaar waarbij hij zijn wijsvinger voor zijn mond hield en een 'ssh'-gebaar maakte. Dit gebaar werd niet goed ontvangen door de fans van Ajax, die het als provocerend en respectloos beschouwden.

De reacties op het gedrag van Vilhena lieten niet lang op zich wachten. Oud-international Wesley Sneijder noemde de actie van Vilhena "op z'n zachtst gezegd onhandig". Sneijder, die zelf een succesvolle carrière heeft gehad bij clubs als Ajax, Real Madrid en Inter Milan, benadrukte het belang van respect en sportiviteit in het voetbal. Hij vindt dat spelers zich bewust moeten zijn van de impact van hun gedrag op het publiek en de tegenstander.

Het incident met Vilhena heeft de gemoederen in de voetbalwereld flink bezig gehouden. De discussie over respect en fair play laait weer op, en er wordt gediscussieerd over de grens tussen passie en provocatie in het voetbal. Vilhena zelf heeft nog niet gereageerd op de ophef rondom zijn gebaar, maar het lijkt erop dat zijn actie nog lang zal worden besproken in de Nederlandse voetbalwereld.