×
Home Nieuws Livescore

Ajax wint na 34 penalty's in historische strafschoppenreeks

Ajax wint na 34 penalty's in historische strafschoppenreeks
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 15 augustus 2024 23:48 uur

Ajax heeft gisteravond een onvergetelijke avond beleefd in de Europa League met een van de meest bizarre strafschoppenseries ooit. Tegenstander Panathinaikos dwong de Amsterdammers tot maar liefst 34 penalty's, een absoluut record. De spanning was om te snijden in het stadion toen beide teams bleven scoren vanaf de stip.

Het was Anton Gaaei die uiteindelijk de beslissende penalty benutte voor Ajax, waardoor de ploeg doorging naar de volgende ronde. De supporters waren in extase en de spelers vierden feest alsof ze de finale hadden gewonnen. Het was een avond vol emoties en onverwachte wendingen die de geschiedenisboeken van de club zullen ingaan.

Trainer Erik ten Hag prees na afloop de mentale kracht van zijn spelers en noemde de wedstrijd een ware test van karakter. De ongekende reeks penalty's zal nog lang worden herinnerd als een van de meest memorabele momenten in de carrière van vele spelers. Ajax heeft bewezen over de nodige veerkracht te beschikken en is vastberaden om ver te komen in het toernooi.