×
Home Nieuws Livescore

Ajax wint play-offs Europa League na zenuwslopende strafschoppenserie

Ajax wint play-offs Europa League na zenuwslopende strafschoppenserie
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 15 augustus 2024 23:32 uur

Ajax heeft een zenuwslopende avond achter de rug in de Johan Cruijff Arena. Ondanks een 0-1 overwinning in Griekenland, wist Panathinaikos na 120 minuten spelen met dezelfde score terug te slaan. De Amsterdammers hebben zichzelf ongelooflijk moeilijk gemaakt, maar hebben uiteindelijk de play-offs van de Europa League bereikt na een krankzinnige strafschoppenserie.

Trainer Francesco Farioli en zijn team stonden onder immense druk toen de wedstrijd uitliep op een penaltyreeks. Het was een ware strijd van wilskracht en precisie, waarbij Ajax-doelman Remko Pasveer en Panathinaikos-speler Anton Gaaei de helden van de avond werden. Met hun uitmuntende optreden wisten zij hun ploegen in de race te houden voor een plek in de volgende ronde van het Europese toernooi.

De supporters werden op het puntje van hun stoel gehouden terwijl de strafschoppen genomen werden. De spanning was om te snijden, maar uiteindelijk trok Panathinaikos aan het langste eind en verzekerde zich van een plek in de volgende ronde. Ondanks de teleurstelling bij Ajax, kunnen zij trots zijn op hun strijd en doorzettingsvermogen in deze intense wedstrijd.