×
Home Nieuws Livescore

Ajax verliest van Panathinaikos door gemiste kansen in slotfase.

Ajax verliest van Panathinaikos door gemiste kansen in slotfase.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 15 augustus 2024 22:40 uur

In een zinderende wedstrijd tussen Ajax en Panathinaikos heeft de Amsterdamse ploeg zichzelf in de voet geschoten door in de slotfase kostbare punten te verspelen. Ondanks een overwicht in de eerste helft en talloze kansen slaagden de Amsterdammers er niet in om de score te openen. Het was juist Panathinaikos die in de 89e minuut met een van hun eerste serieuze kansen genadeloos toesloeg en de voorsprong pakte.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en creëerde een golf van kansen, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte in de afronding. De Griekse tegenstander wist zich knap staande te houden en loerde geduldig op hun kans. Die kans diende zich aan in de slotfase, toen Panathinaikos met een snelle counter Ajax verraste en de bal in het net deed belanden.

De teleurstelling was groot bij de Amsterdammers, die zichzelf verweten de wedstrijd niet eerder te hebben beslist. De les die Ajax uit deze wedstrijd zal moeten trekken, is dat efficiëntie en scherpte tot de laatste seconde van cruciaal belang zijn in het topvoetbal. Panathinaikos daarentegen toonde zich koelbloedig en effectief, en sleepte op die manier een knappe overwinning uit het vuur tegen de Nederlandse grootmacht.