×
Home Nieuws Livescore

Nederlands elftal straalt gretigheid uit voor EK-kwalificatieduel met Ierland

Nederlands elftal straalt gretigheid uit voor EK-kwalificatieduel met Ierland
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 19:48 uur

Voormalig voetballer en huidig analist Hans Kraay junior heeft zijn bewondering uitgesproken voor de spelers van het Nederlands elftal in aanloop naar het EK-kwalificatieduel tegen Ierland. Kraay was aanwezig bij een training waar de energie vanaf spatte.

Met name Ian Maatsen en Quilindschy Hartman vielen op tijdens de training. "Ik keek even naar die linksbacks en het was werkelijk ongelooflijk", vertelt Kraay bij ESPN. "Op een gegeven moment begonnen ze met afwerken: eerst inspelen en vervolgens vanaf een meter of twintig schieten. Maatsen schoot acht keer in de kruising en Hartman scoorde zes keer via de paal en lat. Ze schoten werkelijk alles binnen."

Maar ondanks hun indrukwekkende prestaties zal Maatsen plaats moeten nemen op de tribune tegen Ierland, terwijl Hartman op de bank zal zitten. Net als tegen Griekenland (3-0) kiest bondscoach Ronald Koeman voor de ervaren Daley Blind.

Kraay is ook enthousiast over Steven Berghuis, hoewel de spelmaker van Ajax ook op de bank zal zitten in Dublin. "In het eerste halfuur trainden ze met alle spelers die ook tegen Griekenland hebben gespeeld. Daarna speelden ze alleen nog vier tegen vier. Steven Berghuis maakte toen zo'n indruk. Zo gedreven, zo fit, zo technisch begaafd. Hij was echt in topvorm. Ze genieten allemaal van deze trainingen."