×
Home Nieuws Livescore

Borna Sosa verlaat Ajax voor huurdeal met Torino

Borna Sosa verlaat Ajax voor huurdeal met Torino
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 15 augustus 2024 19:48 uur

Het is een opmerkelijke wending in de transferperiode voor Ajax, want de talentvolle linksback Borna Sosa zal tijdelijk de club verlaten. Volgens berichtgeving van het Algemeen Dagblad heeft de club uit Amsterdam een akkoord bereikt met het Italiaanse Torino over een huurdeal. Deze overeenkomst omvat niet alleen een tijdelijke overgang, maar ook een optie tot koop voor de Italianen.

De deal tussen Ajax en Torino houdt in dat de Italiaanse club de volledige salariskosten van Sosa op zich zal nemen gedurende zijn verblijf in Italiƫ. Dit biedt de Amsterdammers financiƫle verlichting en stelt Torino in staat om een getalenteerde speler aan hun selectie toe te voegen. De 23-jarige Sosa, die bekend staat om zijn aanvallende impulsen vanaf de linkerflank, zal zo de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen in een nieuwe competitie.

Voor Ajax betekent het vertrek van Sosa dat er ruimte ontstaat voor andere spelers om zich te laten zien. De club zal nu op zoek moeten gaan naar een geschikte vervanger voor de Kroatische verdediger om de concurrentie en kwaliteit in de selectie op peil te houden. Met het oog op de naderende start van het nieuwe seizoen zal de technische staf van Ajax snel moeten handelen om de juiste aanpassingen te maken en het team klaar te stomen voor de uitdagingen die komen gaan.