×
Home Nieuws Livescore

Frimpong vastberaden voor Nederlands elftal ondanks eerdere straf

Frimpong vastberaden voor Nederlands elftal ondanks eerdere straf
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 19:40 uur

Jonge voetballer Frimpong blijft vastberaden om zijn interlandcarrière bij het Nederlands elftal na te streven. De 22-jarige vleugelverdediger ziet nieuwe kansen nu bondscoach Ronald Koeman heeft besloten over te stappen naar een 3-4-3 systeem.

Frimpong werd eerder niet opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met Griekenland en Ierland als een soort straf, nadat hij in de vorige interlandperiode bedankte voor Jong Oranje. Na een goed gesprek met KNVB-directeur Nigel de Jong lijkt de lucht nu geklaard te zijn. "Ik kan niet in detail treden", vertelt Frimpong aan ESPN. "Maar het gesprek verliep goed. We begrepen elkaar."

De rechtsback, met Ghanese roots, kijkt vol vertrouwen naar zijn toekomst bij het Nederlands elftal. Vooral nu Koeman heeft gekozen voor wingbacks. "Dit is hetzelfde systeem dat ik bij Leverkusen speel. Ik vind het leuk, omdat mijn kwaliteiten beter tot uiting komen in deze formatie", aldus Frimpong, die echter wel concurrentie heeft van Denzel Dumfries. "Zoals ik al zei, het team speelde uitstekend in dit systeem."

Koeman was eerder kritisch op de verdedigende kwaliteiten van Frimpong toen Nederland nog in een 4-3-3 systeem speelde. Dit was één van de redenen waarom hij niet werd opgeroepen tijdens de vorige interlandperiodes. "Niemand is perfect in het voetbal", stelt de Leverkusen-speler. "Iedereen heeft ruimte voor verbetering. Natuurlijk ben ik meer gericht op aanvallende kwaliteiten. Daarom moet ik werken aan mijn verdedigende spel. Daar blijf ik aan werken."

Frimpong heeft ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor Engeland of Ghana, maar hij benadrukt dat hij achter zijn keuze voor het Nederlands elftal blijft staan. "Ja, absoluut. Natuurlijk wil ik spelen op het EK. Dat is één van mijn doelen."