×
Home Nieuws Livescore

Marco van Basten kritisch op geldgedreven Europese Supercup ceremonie

Marco van Basten kritisch op geldgedreven Europese Supercup ceremonie
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 14 augustus 2024 21:24 uur

Voormalig topvoetballer Marco van Basten heeft kritiek geuit op de openingsceremonie van de Europese Supercup, die voorafging aan het duel tussen Real Madrid en Atalanta Bergamo. De legendarische San Marco was niet te spreken over de vertoning en benadrukte dat de rol van geld steeds prominenter wordt in het voetbal.

Van Basten, die bekend staat om zijn eerlijke en scherpe analyses, uitte zijn ongenoegen over de extravagantie en commercialisering die hij waarnam tijdens de ceremonie. De voormalige spits maakte duidelijk dat de focus op geld en spektakel ten koste lijkt te gaan van de essentie van de sport.

De opmerkingen van Van Basten komen op een moment waarop de discussie over de invloed van geld in het voetbal steeds luider wordt gevoerd. Als vooraanstaande voetbalpersoonlijkheid en analist is zijn kritische blik een belangrijke toevoeging aan het debat over de ontwikkelingen binnen de sport. Van Basten lijkt met zijn uitspraken een signaal te willen afgeven over de richting die het moderne voetbal dreigt in te slaan.