×
Home Nieuws Livescore

Berghuis prijst Blind na aankondiging internationaal afscheid

Berghuis prijst Blind na aankondiging internationaal afscheid
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 14 augustus 2024 21:16 uur

Ajax-speler Steven Berghuis heeft zijn waardering uitgesproken voor Daley Blind, die onlangs aankondigde te stoppen als international. Het nieuws kwam voor Berghuis als een verrassing tijdens de persconferentie ter voorbereiding op de return tegen Panathinaikos. Blind, die jarenlang een belangrijke rol heeft gespeeld in het Nederlands elftal, heeft besloten een punt te zetten achter zijn interlandcarrière.

Berghuis, die zelf ook regelmatig voor Oranje uitkomt, prees Blind om zijn professionaliteit en leiderschap zowel binnen als buiten het veld. De twee spelers hebben samengewerkt bij het nationale team en delen een sterke band. Berghuis benadrukte dat Blind altijd een voorbeeld is geweest voor hem en vele andere spelers.

De aankondiging van Blind heeft ook impact op het Nederlands elftal, dat een ervaren kracht en een betrouwbare verdediger verliest. Bondscoach Louis van Gaal zal nu op zoek moeten naar alternatieven om het gat dat Blind achterlaat op te vullen. Ondanks het nieuws is Berghuis ervan overtuigd dat Blind nog veel te bieden heeft in zijn clubcarrière bij Ajax en kijkt hij uit naar de voortzetting van hun samenwerking op nationaal niveau.