×
Home Nieuws Livescore

Xavi verlengt contract bij FC Barcelona tot 2025

Xavi verlengt contract bij FC Barcelona tot 2025
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 16:48 uur

FC Barcelona verrast de voetbalwereld met het nieuws dat ze het contract van hun trainer, die alleen bekend staat als 'X', gaan herzien. De Spaanse grootmacht is van plan om hem te binden tot 2025, volgens bronnen uit Spanje. Het gerucht gaat dat Xavi, zoals hij internationaal bekend staat, binnenkort zijn handtekening zal zetten onder de nieuwe overeenkomst.

Xavi, een voormalige middenvelder van Barcelona, keerde in november 2021 terug naar de club waar hij jarenlang zijn voetbalcarrière doorbracht. Hij nam het roer over van Ronald Koeman en heeft sindsdien indruk gemaakt. Onder zijn leiding werd Barcelona vorig seizoen kampioen van Spanje.

Joan Laporta, de voorzitter van Barcelona, liet al aan het einde van het vorige seizoen doorschemeren dat hij van plan was om Xavi een nieuw contract aan te bieden. Het huidige contract van Xavi loopt af aan het einde van het seizoen 2023/24. Volgens bronnen is de deal nu rond en kan Xavi zich verheugen op een aanzienlijke salarisverhoging. Naar verwachting zal het nieuws volgende week officieel bekend worden gemaakt.

Ook dit seizoen is Xavi goed van start gegaan met Barcelona. Na een gelijkspel tegen Getafe wist het team achtereenvolgens Cádiz, Villarreal en Osasuna te verslaan. De fans zijn enthousiast over de prestaties van het team onder leiding van Xavi en kijken uit naar wat de toekomst zal brengen.