×
Home Nieuws Livescore

Ajax-trainer Farioli: "Transferperiode is een nachtmerrie"

Ajax-trainer Farioli:
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 14 augustus 2024 16:00 uur

Ajax-trainer Francesco Farioli heeft tijdens een persconferentie voor de return tegen Panathinaikos in de Europa League voorronde zijn frustratie geuit over de huidige transferperiode. Voor Farioli voelt deze periode aan als een ware nachtmerrie. De Italiaanse coach onthulde dat de voortdurende speculaties en onzekerheden rondom spelers die mogelijk vertrekken of worden aangetrokken, zijn team en de voorbereiding op de belangrijke Europese wedstrijd hebben verstoord.

Farioli benadrukte dat het voor een trainer nooit makkelijk is om om te gaan met de onrust die de transferperiode met zich meebrengt. De constante geruchten en onderhandelingen kunnen een negatieve invloed hebben op de focus en concentratie van de spelers. Desondanks blijft de Ajax-coach vastberaden om zijn team zo goed mogelijk voor te bereiden op de confrontatie met Panathinaikos en de doelstellingen van het seizoen te behalen.

De transferperiode brengt altijd onzekerheid met zich mee, maar voor Farioli lijkt de situatie dit keer extra belastend te zijn. Met nog enkele dagen te gaan tot het sluiten van de transfermarkt, hoopt de trainer dat de rust en stabiliteit snel zullen terugkeren in zijn selectie. Ondanks de uitdagingen die de transferperiode met zich meebrengt, blijft Farioli vastbesloten om zijn focus te behouden en zijn team naar succes te leiden in zowel de nationale competitie als de Europa League.