×
Home Nieuws Livescore

Daley Blind zet punt achter interlandcarrière na 108 duels

Daley Blind zet punt achter interlandcarrière na 108 duels
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 14 augustus 2024 14:56 uur

Daley Blind heeft aangekondigd dat hij zijn internationale carrière bij het Nederlands elftal beëindigt. De ervaren 34-jarige verdediger deelde het nieuws via zijn social media kanalen, waar hij aangaf dat hij na een constructief gesprek met bondscoach Ronald Koeman heeft besloten om zijn laatste wedstrijd voor Oranje te hebben gespeeld. Met in totaal 108 interlands op zijn naam, laat Blind een indrukwekkende erfenis achter in het Nederlandse voetbal.

Blind, die bekend staat om zijn veelzijdigheid en tactisch inzicht, heeft door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld in het nationale team. Zijn rust aan de bal en leiderschap op het veld zullen gemist worden door zowel zijn medespelers als de fans. De voormalige Ajacied heeft met zijn toewijding en professionaliteit een blijvende impact achtergelaten op het Nederlandse voetbal en laat een leegte achter in de selectie van Oranje.

Met zijn beslissing om te stoppen als international op het hoogtepunt van zijn carrière, toont Blind zijn nederigheid en respect voor het shirt van het Nederlands elftal. Zijn bijdrage aan het team zal altijd herinnerd worden en zijn ervaring zal van onschatbare waarde blijven voor de jongere generatie spelers. Daley Blind mag dan wel afscheid nemen van Oranje, zijn legacy zal voortleven in de harten van voetbalfans over de hele wereld.