×
Home Nieuws Livescore

Van Gaal mogelijk opvolger Flick: Duitsland zoekt veelbelovend land

Van Gaal mogelijk opvolger Flick: Duitsland zoekt veelbelovend land
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 15:32 uur

Voormalig voetbalcoach Louis van Gaal is mogelijk in beeld als opvolger van de onder druk staande Hansi Flick bij het Duitse nationale team. Diverse Duitse media, waaronder het bekende BILD, hebben de naam van de 72-jarige Van Gaal laten vallen als mogelijke kandidaat. Van Gaal heeft laten weten open te staan voor een 'veelbelovend' land.

De positie van Flick staat ter discussie na een reeks teleurstellende resultaten. Afgelopen zaterdag leed het Duitse team opnieuw een nederlaag, dit keer met maar liefst 1-4 tegen Japan. Hoewel Flick zelf aangeeft te willen blijven, heeft BILD al enkele potentiële opvolgers genoemd, waaronder Van Gaal.

"Ik train normaal gesproken geen clubs meer", aldus Van Gaal in een korte reactie. "Maar een veelbelovend land heeft nog steeds een kans om mij te overtuigen!" Het is duidelijk dat Van Gaal nog niet klaar is met zijn carrière en openstaat voor nieuwe uitdagingen.

Van Gaal heeft in het verleden succesvolle periodes gekend als trainer. Zo stond hij aan het roer bij Bayern München, waarmee hij in 2010 landskampioen werd en de finale van de Champions League bereikte. Ook was hij bondscoach van het Nederlands elftal, dat op het WK in Qatar werd uitgeschakeld in de kwartfinale.

De geruchten over Van Gaal als mogelijke opvolger van Flick hebben ook de aandacht getrokken van journalist Christian Falk. Hij tweette: "Louis van Gaal (72) heeft zijn carrière nog niet beëindigd. Hij zei tegen mij: 'Ik train normaal gesproken geen clubs meer, maar een veelbelovend land heeft nog steeds een kans om mij te overtuigen!' Is Duitsland een veelbelovend land?" Het is duidelijk dat Van Gaal nog steeds in de belangstelling staat en dat er mogelijk een nieuwe uitdaging op zijn pad komt.