×
Home Nieuws Livescore

Ajax op koers voor Europa League tweeluik met Jagiellonia.

Ajax op koers voor Europa League tweeluik met Jagiellonia.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 13 augustus 2024 22:16 uur

Ajax heeft donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA met overtuiging afgerekend met Panathinaikos, waardoor ze zich nu opmaken voor een spannend tweeluik in de laatste voorronde van de Europa League. De volgende tegenstander van de Amsterdammers is Jagiellonia Białystok, de kampioen van het afgelopen Ekstraklasa-seizoen. De Poolse club heeft echter een lastige week achter de rug, nadat ze voor de tweede keer binnen zeven dagen het onderspit moesten delven tegen Bodø/Glimt.

Ajax, dat onder leiding staat van trainer Erik ten Hag, liet zien in topvorm te verkeren tijdens de wedstrijd tegen Panathinaikos. Met sprankelend spel en doelpunten van sterspelers als Dusan Tadic en Antony wisten de Amsterdammers een overtuigende overwinning te behalen. De fans van Ajax kijken dan ook reikhalzend uit naar het tweeluik met Jagiellonia Białystok, waarbij de ploeg hoopt opnieuw te schitteren op het Europese toneel.

Aan de andere kant zal Jagiellonia Białystok er alles aan doen om zich te revancheren na de teleurstellende resultaten tegen Bodø/Glimt. De Poolse club, onder leiding van coach Michal Probierz, zal gebrand zijn op een sterke prestatie tegen Ajax om zo een plek in de groepsfase van de Europa League te veroveren. Het belooft dan ook een boeiend tweeluik te worden tussen deze twee Europese clubs, waarbij de strijd om een plek in het hoofdtoernooi ongetwijfeld voor de nodige spanning zal zorgen.