×
Home Nieuws Livescore

De Ligt's transfer naar United verdeelt meningen in Europa

De Ligt's transfer naar United verdeelt meningen in Europa
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 13 augustus 2024 19:24 uur

De geruchten rondom de mogelijke transfer van Matthijs de Ligt naar Manchester United hebben de voetbalwereld in zowel Duitsland als Engeland in rep en roer gezet. Voormalig Bayern München-speler Dietmar Hamann heeft zijn verbazing geuit over het feit dat de Duitsers overwegen om de talentvolle Oranje-international te laten gaan. Hamann begrijpt niet waarom een speler van het kaliber De Ligt niet wordt behouden door een topclub als Bayern.

Aan de andere kant van het spectrum staat United-legende Paul Scholes, die een opvallend andere mening heeft over de verdediger. Scholes heeft de Nederlander bestempeld als 'tweederangs', wat voor de nodige opschudding heeft gezorgd onder de fans en analisten. De kritiek van Scholes lijkt voort te komen uit zijn eigen hoge standaarden en verwachtingen van spelers die het shirt van Manchester United dragen.

De rivaliteit tussen de twee voetbalgrootheden lijkt alleen maar toe te nemen na deze uitspraken. De fans van zowel Bayern München als Manchester United zijn verdeeld over de kwestie en laten massaal van zich horen op social media. De Ligt zelf heeft nog geen officiële reactie gegeven op de opmerkingen van Hamann en Scholes, waardoor de speculaties rondom zijn mogelijke transfer alleen maar toenemen. Het belooft een interessante zomer te worden voor de jonge verdediger en zijn toekomst in het internationale voetbal.