×
Home Nieuws Livescore

Theo Janssen legt uit waarom FC Twente groter is.

Theo Janssen legt uit waarom FC Twente groter is.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 13 augustus 2024 19:16 uur

Voormalig middenvelder Theo Janssen heeft zijn opmerkelijke uitspraak over de grootte van FC Twente ten opzichte van Ajax verder toegelicht. De voormalige speler van beide clubs zorgde voor opschudding toen hij recentelijk verklaarde dat FC Twente een grotere club is dan de Amsterdamse grootmacht. Nu heeft Janssen meer inzicht gegeven in zijn standpunt en de redenen achter zijn opmerkelijke vergelijking.

In een interview op dinsdagavond onthulde Janssen zijn argumenten voor zijn controversiële stelling. De oud-voetballer benadrukte de rijke historie en diepgewortelde lokale betrokkenheid van FC Twente als cruciale factoren die de club tot een grotere entiteit maken dan Ajax. Janssen wees op de sterke band tussen de club en de regio, en hoe deze verbondenheid FC Twente volgens hem een speciale plek in het Nederlandse voetballandschap geeft.

Met zijn verklaringen heeft Theo Janssen de discussie over de status van FC Twente en Ajax verder aangewakkerd. De voormalige profvoetballer blijft standvastig in zijn overtuiging dat FC Twente op bepaalde vlakken superieur is aan de recordkampioen uit Amsterdam. Deze gedurfde uitspraken van Janssen zorgen voor verdeelde reacties binnen de voetbalwereld en voegen een interessante twist toe aan het debat over de grootsheid van Nederlandse voetbalclubs.