×
Home Nieuws Livescore

Ronaldo's hotel in Marrakech biedt onderdak aan aardbevingsslachtoffers

Ronaldo's hotel in Marrakech biedt onderdak aan aardbevingsslachtoffers
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 14:08 uur

Cristiano Ronaldo, de wereldberoemde voetballer, heeft een opmerkelijke daad van vrijgevigheid verricht. Hij heeft besloten om zijn luxueuze hotel in Marrakech ter beschikking te stellen aan de slachtoffers van de recente aardbevingsramp in Marokko. Dit nieuws is naar buiten gebracht door verschillende Spaanse en Portugese media, waaronder AS.

Het Pestana CR7 Marrakech, dat eigendom is van Ronaldo, telt maar liefst 174 kamers. Normaal gesproken wordt dit hotel voornamelijk bezocht door welgestelde toeristen en inwoners. Echter, in de komende periode zal het dienen als een veilige haven voor degenen die getroffen zijn door de verwoestende ramp van afgelopen vrijdag. Tot op heden heeft deze ramp al het leven gekost aan meer dan tweeduizend mensen.

Maar Ronaldo is niet de enige die zijn hulp heeft aangeboden. Ook andere voetballers proberen hun steentje bij te dragen. Zo heeft het Marokkaanse nationale team bloed gedoneerd om de slachtoffers te helpen. Adil Ramzi, voormalig trainer van Jong PSV en nu werkzaam bij het Marokkaanse Wydad AC, heeft zijn persoonlijke ervaringen gedeeld tijdens een interview met het radioprogramma NOS Langs de Lijn van Radio 1. Hij beschreef hoe hij naar buiten rende en getuige was van de verwoesting. Mensen waren overleden en huizen waren vernield. Het verdriet dat hij voelde was onbeschrijfelijk. Hij wenste niemand zoiets toe en was diep geraakt door de tragedie.

Deze gebaren van solidariteit en medeleven tonen de ware aard van de sportwereld. Het is hartverwarmend om te zien hoe spelers zoals Ronaldo en teams zoals het Marokkaanse nationale team zich inzetten om de slachtoffers te helpen in deze moeilijke tijden. Het is een herinnering dat sport niet alleen draait om prestaties op het veld, maar ook om het tonen van menselijkheid en het ondersteunen van de gemeenschap.