×
Home Nieuws Livescore

Robin van Persie deelt ervaringen als jeugdtrainer bij Feyenoord

Robin van Persie deelt ervaringen als jeugdtrainer bij Feyenoord
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 13:48 uur

Voormalig voetbalicoon Robin van Persie heeft zijn draai gevonden als jeugdtrainer bij Feyenoord. De veertigjarige ex-topschutter geniet met volle teugen van het samenwerken met Arne Sot, de huidige hoofdtrainer van de Rotterdamse club. Van Persie is vol lof over de staf van Feyenoord, die volgens hem perfect is samengesteld.

In een interview met Feyenoord TV deelt Van Persie zijn ervaringen met Slot. Hij prijst de openheid van de trainer en de gehele staf. "De werkwijze bij Feyenoord is een voorbeeld van hoe het hoort te zijn. Daar kan ik alleen maar van leren", aldus de voormalige topscorer van het Nederlands elftal. Van Persie heeft tijdens zijn carrière samengewerkt met grote namen als Arsène Wenger, Louis van Gaal en Sir Alex Ferguson.

Toen Van Persie in 2019 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, wist hij nog niet zeker of hij trainer zou worden. "Als je stopt als speler, voel je een stukje van jezelf wegvallen. In het begin moest ik even wennen, maar ik had ook tijd om andere leuke dingen te doen", vertelt hij. Na twee jaar zonder voetbal begon het echter weer te kriebelen. "Ik wilde ergens het verschil maken en mijn opgedane ervaringen delen."

En dat is precies wat Van Persie nu doet. Hij benadrukt echter dat het niet om hem draait, maar om de spelers. "Het feit dat ik op hoog niveau heb gespeeld, zie ik als een voordeel. Ik heb met de allerbeste trainers gewerkt en veel verschillende momenten meegemaakt. Die ervaring deel ik met de jongens, maar het gaat niet om hoe goed ik was als speler. Het draait om de spelers en hoe ik hen het beste kan motiveren."

Het is duidelijk dat Van Persie zijn rol als jeugdtrainer serieus neemt. Hij ziet het als zijn taak om op het juiste moment de spelers te prikkelen. "Ik bepaal wanneer het moment daar is om die prikkel te geven", aldus de voormalige topspits.

Het nieuws over Van Persie's succesvolle samenwerking met Slot en zijn toewijding als jeugdtrainer verspreidt zich als een lopend vuurtje. ESPN NL heeft zelfs een tweet gewijd aan het voordeel dat Van Persie heeft gehad door te werken met de "allerbeste trainers". Het is duidelijk dat Van Persie's invloed en expertise gewaardeerd worden in de voetbalwereld.