×
Home Nieuws Livescore

Politiebonden staken bij Eredivisie-duels voor vroegpensioen actie

Politiebonden staken bij Eredivisie-duels voor vroegpensioen actie
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 13 augustus 2024 11:24 uur

Dit weekend zal de Eredivisie niet alleen in het teken staan van spannende voetbalwedstrijden, maar ook van stakingen. De politiebonden hebben aangekondigd dat ze komend weekend zullen staken rondom de duels tussen FC Twente en Sparta Rotterdam, en NAC Breda en Ajax. De bonden voeren actie voor een nieuw vroegpensioen en zullen hun protesten tijdens deze wedstrijden verharden.

De stakingen zullen ongetwijfeld invloed hebben op de veiligheid en organisatie van de voetbalwedstrijden. De politiebonden hebben al aangegeven dat ze niet zullen instaan voor de handhaving van de openbare orde rondom de stadions. Dit kan mogelijk leiden tot vertragingen bij de toegang tot de stadions en een verminderde aanwezigheid van politie tijdens de wedstrijden.

De acties van de politiebonden komen voort uit onvrede over het huidige pensioenstelsel en de wens voor een nieuw vroegpensioen. De bonden vinden dat politieagenten recht hebben op een eerlijke regeling die hen in staat stelt om op een redelijke leeftijd met pensioen te gaan. Door de stakingen tijdens de Eredivisie-wedstrijden hopen de bonden de druk op de overheid te verhogen en hun eisen kracht bij te zetten.