×
Home Nieuws Livescore

BILD noemt Louis van Gaal als mogelijke coach Die Mannschaft

BILD noemt Louis van Gaal als mogelijke coach Die Mannschaft
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 13:08 uur

In een recente publicatie heeft een Duitse sportkrant, die bekend staat als BILD, een lijstje samengesteld met potentiële opvolgers voor de Duitse bondscoach Hansi Flick. Opvallend genoeg prijkt de naam van Louis van Gaal bovenaan deze lijst als mogelijke coach voor Die Mannschaft.

Flick zelf heeft nog geen plannen om te stoppen als bondscoach van het Duitse nationale team. Na het teleurstellend verlopen WK in Qatar, waarbij vier van de vijf interlands verloren werden, ging het ook afgelopen zaterdagavond weer mis in de wedstrijd tegen Japan. Het is nog onduidelijk of Flick het duel tegen Frankrijk op dinsdag zal halen, aangezien er nog geen reactie is gekomen vanuit de Duitse bondsleiding.

Volgens BILD zou Van Gaal een geschikte kandidaat kunnen zijn om Flick op te volgen. De Nederlandse coach heeft nog geen definitief afscheid genomen van het trainersvak. Bovendien is hij geen onbekende in Duitsland, aangezien hij van 2009 tot 2011 trainer was van Bayern München. Naast Van Gaal worden ook namen als Oliver Glasner, Miroslav Klose, Rudi Völler, Jürgen Klopp, Matthias Sammer, Jürgen Klinsmann, Lothar Matthäus, Zinedine Zidane en Julian Nagelsmann genoemd als mogelijke trainers.