×
Home Nieuws Livescore

Ruud Gullit verbaasd over systeemwissel Feyenoord-trainer Priske

Ruud Gullit verbaasd over systeemwissel Feyenoord-trainer Priske
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 12 augustus 2024 23:24 uur

Voormalig topvoetballer Ruud Gullit uit zijn verbazing over de recente tactische veranderingen bij Feyenoord. De Rotterdamse club, onder leiding van trainer Brian Priske, heeft besloten om over te stappen naar een ander systeem. Gullit, die zelf een succesvolle carrière als speler en coach heeft gehad, vindt het opmerkelijk dat Priske afwijkt van de vertrouwde 4-3-3-formatie die eerder zo succesvol werd gehanteerd onder voorganger Arne Slot.

Gullit, die bekend staat om zijn kritische blik op het Nederlandse voetbal, benadrukt het belang van stabiliteit en consistentie in de tactiek van een team. Hij vraagt zich af of de keuze voor een systeemwissel op dit moment wel verstandig is, gezien de goede resultaten die Feyenoord behaalde onder Slot met het 4-3-3-systeem. De oud-international benadrukt dat het van cruciaal belang is dat een trainer zijn spelers goed kent en de tactiek daarop afstemt.

Met zijn ervaring als speler en coach weet Gullit als geen ander hoe belangrijk het is om vast te houden aan een succesvolle speelstijl. Hij hoopt dan ook dat Priske zijn keuze voor een nieuw systeem goed kan onderbouwen en de spelers weet te overtuigen van de voordelen ervan. De voormalige sterspeler van onder andere AC Milan en Oranje blijft de ontwikkelingen bij Feyenoord nauwlettend volgen en zal kritisch blijven kijken naar de tactische keuzes van de Rotterdamse club.