×
Home Nieuws Livescore

Adil Ramzi getuige van verwoestende aardbeving in Marokko

Adil Ramzi getuige van verwoestende aardbeving in Marokko
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 12:32 uur

Voormalig voetballer Adil Ramzi heeft een schokkende ervaring gehad tijdens de recente aardbeving in Marokko. Ramzi, die vorig jaar de overstap maakte van Jong PSV naar Wydad AC in Marokko, bevond zich in het getroffen gebied en deelt nu een hartverscheurend verslag van de ramp die het land in zijn greep houdt.

In een interview met radioprogramma NOS Langs de Lijn van Radio 1 vertelt Ramzi over het angstaanjagende moment waarop hij de aardbeving meemaakte. "Toen ik naar bed ging, voelde ik het bed hevig trillen en even later schudde het hele hotel", vertelt hij. "Ik rende naar buiten en zag dat mensen waren overleden en huizen waren verwoest. Het verdriet is onbeschrijfelijk. Dit wens je niemand toe. Het raakt me diep."

De aardbeving, die vrijdagnacht plaatsvond, heeft veel schade aangericht in Marokko. Als gevolg hiervan heeft Ramzi besloten om de voetbalactiviteiten bij Wydad AC tijdelijk stop te zetten. "Iedereen was 's nachts naar buiten gevlucht. Eén speler durfde pas om 11.00 uur 's ochtends terug naar huis te gaan, uit angst. In zo'n situatie kun je niet van spelers verwachten dat ze gaan trainen", legt Ramzi uit.

Desondanks is Ramzi dankbaar voor de steun die Marokko ontvangt vanuit andere landen. "Op zulke momenten voel je de liefde tussen mensen, zelfs van buiten Marokko", zegt hij. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen zich verenigen in tijden van crisis.

De aardbeving heeft een diepe indruk achtergelaten op Ramzi en hij hoopt dat Marokko snel kan herstellen van deze tragedie. Zijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families. Hij hoopt dat er snel hulp geboden kan worden om het land weer op te bouwen en de getroffenen te ondersteunen in hun herstelproces.