×
Home Nieuws Livescore

Wesley Sneijder verbaasd over Calvin Stengs' overstap

Wesley Sneijder verbaasd over Calvin Stengs' overstap
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 12 augustus 2024 21:48 uur

Wesley Sneijder verbaasd over transfer van Calvin Stengs naar Charlotte FC

De voorgenomen transfer van Calvin Stengs naar Charlotte FC heeft Wesley Sneijder verrast. De voormalige recordinternational van het Nederlands elftal is van mening dat de jonge middenvelder en aanvaller nog veel potentieel heeft. Sneijder, die zelf een succesvolle carrière in het buitenland heeft gehad, gelooft dat Stengs nog lang niet aan zijn plafond zit en dat een overstap naar een Europese topcompetitie wellicht beter bij hem zou passen.

Stengs, die momenteel uitkomt voor AZ in de Eredivisie, heeft de aandacht getrokken van het Amerikaanse Charlotte FC. De club uit North Carolina is bezig met het opbouwen van een competitief team voor hun debuutseizoen in de Major League Soccer en ziet in Stengs een waardevolle aanwinst. De transfer van de talentvolle speler naar de Verenigde Staten heeft echter bij Sneijder vraagtekens opgeroepen over de ambities van Stengs en of hij niet beter zou gedijen in een meer uitdagende competitie.

Hoewel Stengs nog jong is en al indruk heeft gemaakt in de Eredivisie, is het volgens Sneijder belangrijk dat hij blijft streven naar het hoogst mogelijke niveau. De ervaren oud-voetballer hoopt dat Stengs zijn potentieel optimaal benut en dat zijn keuze voor Charlotte FC uiteindelijk de juiste blijkt te zijn. De transfer van Stengs zal ongetwijfeld de gemoederen blijven bezighouden in de Nederlandse voetbalwereld, waar men benieuwd is naar de verdere ontwikkeling van deze veelbelovende speler.