×
Home Nieuws Livescore

FC Twente beboet door UEFA voor bekerincident in Salzburg

FC Twente beboet door UEFA voor bekerincident in Salzburg
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 12 augustus 2024 19:24 uur

FC Twente heeft een flinke boete van maar liefst 5125 euro opgelegd gekregen door de UEFA. De straf is uitgedeeld vanwege het wangedrag van supporters tijdens de uitwedstrijd tegen Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League. Tijdens deze wedstrijd hebben enkele fans drinkbekers op het veld gegooid, wat heeft geleid tot deze financiële sanctie.

De incidenten vonden plaats op dinsdag tijdens de spannende confrontatie tussen FC Twente en Red Bull Salzburg. De supporters van de Nederlandse club lieten zich helaas van hun slechtste kant zien door drinkbekers richting het speelveld te werpen. Dit onsportieve gedrag heeft nu dus geleid tot een aanzienlijke boete voor FC Twente, die de club zal moeten betalen aan de Europese voetbalbond.

De UEFA neemt dergelijke misdragingen van supporters zeer serieus en treedt streng op tegen clubs waarvan de fans zich misdragen. FC Twente zal dan ook de gevolgen van het wangedrag van een deel van hun supporters moeten dragen. Het is te hopen dat deze boete als een waarschuwing dient voor zowel de club als de fans om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen en zich op een respectvolle manier te gedragen tijdens voetbalwedstrijden.