×
Home Nieuws Livescore

Verweij kritisch: Farioli wijzigt basisopstelling Ajax te veel

Verweij kritisch: Farioli wijzigt basisopstelling Ajax te veel
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 12 augustus 2024 17:16 uur

Ajax-watcher Mike Verweij uit zijn ongenoegen over de keuzes van trainer Francesco Farioli voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen. De Italiaanse coach besloot om maar liefst zes posities in de basisopstelling te wijzigen, wat Verweij als een teleurstelling beschouwt. Volgens de verslaggever van De Telegraaf doet Farioli hiermee de supporters van Ajax tekort.

Verweij, die nauwlettend de ontwikkelingen bij de Amsterdamse club volgt, benadrukt het belang van stabiliteit in een team. De vele wijzigingen in de basiself kunnen volgens hem voor onrust zorgen en de prestaties van het team beïnvloeden. De kritiek van Verweij richt zich voornamelijk op de keuzes van Farioli en de impact daarvan op het spel van Ajax.

De Ajax-watcher roept Farioli op om meer consistentie te tonen in zijn opstellingen en de basis van het team niet te vaak te wijzigen. Verweij gelooft dat een stabiele basis essentieel is voor succes op de lange termijn en hoopt dat de trainer dit in overweging neemt. De discussie over de opstelling van Ajax zal ongetwijfeld nog voortduren, maar Verweij maakt duidelijk dat hij vindt dat de supporters beter verdienen dan een constant veranderend team.