×
Home Nieuws Livescore

Koeman past opstelling aan voor duel met Ierland

Koeman past opstelling aan voor duel met Ierland
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 11:32 uur

Ronald Koeman, de Nederlandse voetbalcoach, staat op het punt om een aantal verrassende wijzigingen door te voeren in zijn opstelling voor het aankomende duel tegen Ierland. Volgens verschillende bronnen binnen de Nederlandse media zal Koeman slechts één noodzakelijke positie aanpassen. De jonge verdediger Lutsharel Geertruida zal naar verwachting uit de basis verdwijnen vanwege een blessure.

De vervanger van Geertruida zal niemand minder zijn dan Matthijs de Ligt. De talentvolle verdediger van Bayern München moest in het vorige duel tegen Griekenland nog genoegen nemen met een plek op de reservebank toen Nathan Aké geblesseerd raakte. Destijds werd Stefan de Vrij ingebracht, maar tegen Ierland lijkt het erop dat de verdediger van Internazionale weer plaats zal moeten nemen op de bank. Mark Flekken zal zijn positie als doelman behouden.

Naast De Ligt kunnen ook Nathan Aké en Virgil van Dijk in de verdediging starten. Daley Blind en Denzel Dumfries zullen hun plek behouden op de flanken, samen met Xavi Simons, Frenkie de Jong en Marten de Roon op het middenveld. In de aanval zullen Cody Gakpo en Wout Weghorst het elftal van Koeman completeren. Het spelsysteem met vijf verdedigers zal dus ongewijzigd blijven en het lijkt er niet op dat de bondscoach hier snel verandering in zal brengen.

De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal tegen Ierland zal er als volgt uitzien: Flekken; De Ligt, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, F. de Jong, Blind; Simons, Weghorst, Gakpo.