×
Home Nieuws Livescore

Van Seumeren verwerpt kritiek op FC Utrecht en trainersontslagen

Van Seumeren verwerpt kritiek op FC Utrecht en trainersontslagen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 11:08 uur

Frans van Seumeren ontkent ten stelligste de kritiek die geuit wordt op zijn FC Utrecht. Als geldschieter en leider van de club is hij het zat dat zijn team wordt afgeschilderd als een trainerskerkhof. Ook de bewering dat Van Seumeren alles bepaalt, noemt hij complete onzin.

In een interview met het Algemeen Dagblad noemt Van Seumeren de berichtgeving over de trainersontslagen in Utrecht "verwerpelijk en populistisch". Hij is van mening dat dit soort berichten het vergif op sociale media alleen maar aanwakkeren. "Laten we ons gewoon bij de feiten houden. En laten we ook eens kijken naar andere clubs en hoeveel trainers zij in dezelfde periode hebben versleten."

Van Seumeren neemt ook de verantwoordelijkheid voor de aanstelling van Michael Silberbauer en erkent dat dit achteraf gezien geen succes is geweest. "Verliezen van Spakenburg, kom op." Volgens hem zou René Hake een betere keuze zijn geweest. "Als ik zie hoe hij het nu doet bij Go Ahead Eagles, dan denk ik dat we meer geduld hadden moeten hebben met René. We mogen best kritisch zijn op onszelf."

Daarnaast ontkracht Van Seumeren ook de verhalen over zijn beslissingsbevoegdheid binnen FC Utrecht. Hij benadrukt dat hij zeker niet alles zelf beslist. "Dit is de grootst mogelijke onzin. Echt, pure nonsens! Neem bijvoorbeeld de recente aanwinst Oscar Fraulo. Denk je nu werkelijk dat ik die jongen ooit heb zien voetballen of dat ik hem persoonlijk ken? Sterker nog, ik heb me nog niet eens aan hem voorgesteld."

Met deze uitspraken probeert Van Seumeren de kritiek op zijn club te weerleggen en de feiten recht te zetten. Hij benadrukt dat FC Utrecht niet alleen een trainerskerkhof is en dat hij zeker niet alles bepaalt.