×
Home Nieuws Livescore

Koeman haalt uit naar journalist over positie De Ligt

Koeman haalt uit naar journalist over positie De Ligt
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 10:32 uur

Tijdens een persconferentie liet Ronald Koeman zich opmerkelijk scherp uit tegen een aanwezige verslaggever. De bondscoach kreeg een vraag voorgeschoteld over de positie van Matthijs de Ligt, maar volgens Koeman ontbrak het de journalist aan de juiste feitenkennis.

Koeman werd gevraagd naar de huidige status van De Ligt binnen het Nederlands elftal. De verdediger kwam niet in actie toen Nathan Aké geblesseerd moest afhaken, maar volgens Koeman was daar een duidelijke reden voor. "Begrijp je waarom Stefan de Vrij het veld in kwam? Op welke positie speelt hij bij zijn club Internazionale?" De Vrij werd ingezet als linker centrale verdediger in de driemansdefensie, dezelfde positie waar Aké normaal gesproken speelt.

De journalist dacht dat De Vrij hier wel aan gewend was, maar Koeman was het daar niet mee eens. "Bij zijn club speelt hij niet links centraal, maar meer in het midden." Het is nog niet bekend welke verdediging Koeman zal opstellen tegen Ierland op zondag. Lutsharel Geertruida raakte geblesseerd tijdens de training, terwijl Aké wel fit genoeg werd bevonden na zijn blessure tegen Griekenland op donderdag.