×
Home Nieuws Livescore

Kenneth Perez: Branco van den Boomen moet reflecteren

Kenneth Perez: Branco van den Boomen moet reflecteren
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 12 augustus 2024 07:16 uur

Voormalig profvoetballer Kenneth Perez heeft kritiek geuit op Branco van den Boomen van Ajax na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De middenvelder kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij zich liet gaan bij een vrije trap, terwijl de positie ideaal was voor een rechtspoot. Perez is van mening dat Van den Boomen beter bij zichzelf te rade moet gaan over zijn beslissingen op het veld.

De rode kaart van Van den Boomen kwam op een cruciaal moment in de wedstrijd, waarbij Ajax met 1-0 achterstond tegen sc Heerenveen. De middenvelder leek gefrustreerd te raken en nam een onnodig risico door zich te laten gaan bij de vrije trap. Dit zorgde ervoor dat Ajax met een man minder verder moest spelen, wat de druk op het team verhoogde.

Perez benadrukt het belang van discipline en slimme besluitvorming in het voetbal, vooral op topniveau. Hij gelooft dat Van den Boomen zijn emoties beter onder controle moet houden en zich bewust moet zijn van de situatie op het veld. Als speler van een topclub als Ajax wordt er van hem verwacht dat hij zijn hoofd koel houdt en de juiste keuzes maakt om het team te helpen winnen. Het is nu aan Van den Boomen om van deze ervaring te leren en sterker terug te komen in de volgende wedstrijden.