×
Home Nieuws Livescore

Van Hanegem verdedigt Teze tegen kritiek Bosz op transfer

Van Hanegem verdedigt Teze tegen kritiek Bosz op transfer
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 12 augustus 2024 07:08 uur

Voormalig voetballer en voetbalanalist Willem van Hanegem heeft zijn onbegrip geuit over de kritiek die Jordan Teze ontving nadat hij afgelopen vrijdag probeerde een overstap van PSV naar AS Monaco te bewerkstelligen. Van Hanegem, ook wel bekend als 'De Kromme', vindt dat Peter Bosz, de trainer van PSV, zich hier helemaal niet over zou moeten uitlaten.

Van Hanegem, die zelf een succesvolle carrière als voetballer heeft gehad, benadrukt dat spelers het recht hebben om hun carrière te willen voortzetten bij een andere club als zij dat wensen. Hij begrijpt dan ook niet waarom er zoveel ophef is ontstaan rondom Teze's poging om naar AS Monaco te vertrekken.

De voormalige Feyenoord en Oranje-ster is van mening dat het belangrijk is om spelers de ruimte te geven om hun eigen keuzes te maken en hun loopbaan vorm te geven zoals zij dat willen. Hij vindt dat Bosz en andere critici zich niet moeten bemoeien met de beslissingen die spelers nemen met betrekking tot hun toekomst in het voetbal. Van Hanegem pleit voor meer begrip en respect voor de keuzes van spelers, ongeacht of deze keuzes in lijn zijn met de belangen van hun huidige club.