×
Home Nieuws Livescore

Farioli verklaart afwezigheid Kaplan en zijn beloftenelftal optreden.

Farioli verklaart afwezigheid Kaplan en zijn beloftenelftal optreden.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 11 augustus 2024 22:16 uur

Na de wedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen (1-0) heeft Francesco Farioli tijdens de persconferentie toelichting gegeven op de afwezigheid van Ahmetcan Kaplan in de selectie. De Turkse verdediger was niet opgenomen in het eerste elftal vanwege een specifieke reden. Farioli onthulde dat Kaplan maandagavond zal deelnemen aan het beloftenelftal in de wedstrijd tegen Jong PSV. Dit besluit is genomen met als voornaamste doel om Kaplan weer op topniveau te krijgen en zijn fitheid te verbeteren.

Farioli benadrukte het belang van wedstrijdritme en speeltijd voor Kaplan, die momenteel werkt aan zijn fysieke conditie. Door hem in te zetten bij de beloftenwedstrijd tegen Jong PSV krijgt Kaplan de kans om zijn vorm en scherpte te verbeteren. De coach is ervan overtuigd dat deze strategie zal bijdragen aan de ontwikkeling en prestaties van de Turkse verdediger.

Ahmetcan Kaplan zelf heeft laten weten gemotiveerd te zijn om te spelen en zijn beste beentje voor te zetten in het beloftenelftal. Hij ziet deze wedstrijd als een kans om zijn kwaliteiten te tonen en te werken aan zijn terugkeer in het eerste team. Kaplan is vastbesloten om te laten zien dat hij klaar is om weer een belangrijke rol te spelen binnen het team van Ajax.