×
Home Nieuws Livescore

Ajax wint nipt van Heerenveen in Eredivisie opener.

Ajax wint nipt van Heerenveen in Eredivisie opener.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 11 augustus 2024 19:08 uur

Ajax is het nieuwe Eredivisie-seizoen zondag succesvol gestart met een nipte overwinning op sc Heerenveen. In een spannende wedstrijd wist Kristian Hlynsson het enige doelpunt van de wedstrijd te maken in de 45ste minuut. De Amsterdammers waren blij met de drie punten, terwijl debutant Robin van Persie met lege handen terugkeerde naar huis na een 1-0 nederlaag.

Het was een intense strijd tussen Ajax en sc Heerenveen, waarbij beide teams kansen creëerden. Uiteindelijk was het Hlynsson die de beslissende treffer maakte, waardoor Ajax met een overwinning kon starten in de Eredivisie. De supporters in de Johan Cruijff ArenA waren verheugd met de zege en zagen hoe hun team de druk wist te weerstaan en de drie punten veiligstelde.

Voor Van Persie was het een teleurstellend debuut bij sc Heerenveen, aangezien hij niet kon voorkomen dat zijn team verloor van Ajax. Ondanks zijn inzet en ervaring kon de voormalige Oranje-international niet voorkomen dat de Amsterdammers aan het langste eind trokken. Ajax kijkt nu vooruit naar de volgende wedstrijd, terwijl sc Heerenveen zal proberen zich te herstellen van deze nederlaag en zich voor te bereiden op de volgende uitdaging in de Eredivisie.