×
Home Nieuws Livescore

Duitse sportieve crisis: Flick's einde na verlies tegen Japan

Duitse sportieve crisis: Flick's einde na verlies tegen Japan
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 08:32 uur

De sportieve malaise van Duitsland bereikt een kritiek punt na de vernederende 1-4 nederlaag tegen Japan. Dit verlies betekent de vierde keer in vijf wedstrijden dat Duitsland als verliezer van het veld stapt. Een reeks waarin ze geen enkele overwinning hebben behaald, alleen een gelijkspel tegen Oekraïne. Bondscoach Hansi Flick wordt nu zwaar bekritiseerd in de Duitse media.

De laatste keer dat Duitsland een overwinning behaalde was in maart, met een 2-0 zege op Peru. Sindsdien hebben ze verloren van België, Polen, Colombia en nu dus Japan, met alleen het gelijkspel tegen Oekraïne als lichtpuntje. Bondscoach Hansi Flick staat onder grote druk. Het medium BILD beschrijft de prestatie tegen Japan als 'beschamend' en uit zijn zorgen over het team. Volgens de krant zijn de elf spelers die tegen Japan speelden, de spelers die Flick als basiselftal ziet. "Als dit ons team is, moeten we ons grote zorgen maken", aldus de Duitse krant. Ze stellen dat alleen een wonder in de komende wedstrijd tegen Frankrijk Flick nog kan redden.

Der Frankfurter Allgemeine beschrijft de wedstrijd tegen Japan als het dieptepunt van Flick's teleurstellende periode als bondscoach en vraagt zich af of hij wel de juiste persoon is voor de baan. Rudi Völler, directeur van de Duitse voetbalbond, gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan dat Flick moest presteren. Toch lijkt hij Flick nog steeds te steunen en heeft de bondscoach zelf geen plannen om voortijdig afscheid te nemen van het nationale team.