×
Home Nieuws Livescore

Ajax bereidt zich tot in detail voor op seizoensopener

Ajax bereidt zich tot in detail voor op seizoensopener
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 11 augustus 2024 17:08 uur

Ajax-trainer Francesco Farioli en zijn team hebben zich tot in de puntjes voorbereid op de seizoensopener tegen sc Heerenveen. Geen detail is aan het toeval overgelaten in de aanloop naar deze belangrijke wedstrijd. Opvallend genoeg hebben Farioli en zijn staf zelfs jeugdwedstrijden van Feyenoord onder de loep genomen, waar niemand minder dan clubicoon Robin van Persie de leiding had.

De keuze om de jeugdwedstrijden van Feyenoord te bestuderen is opmerkelijk te noemen, aangezien Feyenoord en Ajax als aartsrivalen bekendstaan. Toch lijkt Farioli vastberaden om elk mogelijk voordeel te benutten in zijn streven naar succes met Ajax. Door ook de tactieken en speelstijl van jeugdteams te analyseren, hoopt de Italiaanse trainer wellicht nieuwe inzichten te verkrijgen die van pas kunnen komen in de Eredivisie.

Het feit dat Farioli en zijn staf zo diep in de voorbereiding duiken, toont aan hoe serieus Ajax de start van het nieuwe seizoen neemt. Met de druk van de fans en de hoge verwachtingen die altijd rondom de club hangen, is het begrijpelijk dat geen enkel aspect aan het toeval wordt overgelaten. De fans zullen ongetwijfeld benieuwd zijn naar het resultaat van deze grondige voorbereiding wanneer Ajax het opneemt tegen sc Heerenveen in de seizoensopener.